1 min

Amazon Web Services is zonder twijfel de grootste public cloudaanbieder ter wereld. De Synergy Research Group deed onderzoek naar de omzetten die door Amazon, Google, IBM en Microsoft worden behaald in de cloudmarkt, daaruit blijkt dat Amazon Web Services twee keer zo groot is dan Google Cloud Platform, IBM Cloud en Microsoft Azure te samen. 

Er is onderzoek gedaan naar de omzetcijfers in de public cloud markt, daaruit blijkt dat Google en Microsoft weliswaar enorm hard groeien, harder dan bijvoorbeeld Amazon Web Services (AWS), maar AWS is wel groter dan de andere drie techgiganten te samen. Het gaat ook nog wel even duren voordat AWS ingehaald gaat worden.

Als we de cloudomzetten optellen van Google, IBM en Microsoft komen we in totaal op 20 procent van de wereldwijde  infrastructure-as-a-service (IaaS) omzet in het derde kwartaal van 2016. AWS komt op maar liefst 45 procent van het totaal. De rest is verdeeld over allemaal kleinere partijen.

Google heeft bekendgemaakt komend jaar enorm te gaan investeren in zou cloudplatform, het aantal regio’s en zones wordt bijna verdriedubbeld. Ook Microsoft heeft grootste plannen voor het uitbreiden van het aantal regio’s. Dat moet allemaal weer leiden tot extra groei. Amazon zit echter niet stil en opende recent een regio in Frankrijk.