2min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft nieuwe oplossingen en tools beschikbaar gemaakt in zijn aanbod voor Cloud Machine Learning. Hiermee moet machine learning nog toegankelijker worden en bedrijven nieuwe mogelijkheden bieden om de technologie toe te passen.

Google heeft vandaag allerlei wijzigingen aangebracht in de manier waarop het machine learning beschikbaar wil maken bij bedrijven. Dat begint met een nieuwe API om te helpen met het zoeken naar vacatures, een simpel voorbeeld om te laten zien hoe machine learning kan worden toegepast bij een redelijk complexe taak. Er zijn namelijk allerlei factoren, zoals werknemer voorkeuren, zoektermen, kennis, ervaring, locatie, en dergelijke.

Google heeft CareerBuilder en Dice zover gekregen om gebruik te maken van de Cloud Jobs API en deze uit te testen. Bij CareerBuilder wisten ze binnen 48 uur een prototype te ontwikkelen en zijn ze van plan om de API op termijn beschikbaar te stellen aan zijn klanten.

Verder heeft Google de prijs van de Cloud Vision API met ongeveer 80 procent verlaagd, dit is mogelijk doordat Google nu eigen op maat gemaakte chips gebruikt om de prestaties en efficiëntie van machine learning te verbeteren. Ook is het herkennen van afbeeldingen enorm verbeterd, het herkennen van afbeeldingen zorgde er al voor dat de API enorm populair was, maar dat zal nu alleen nog maar toenemen. De Vision API kan inmiddels miljoenen logo’s onderscheiden.

Google introduceert ook een premium versie van zijn Cloud Translation API. Eerder dit jaar presenteerde Google al zijn Neural Machine Learning Translation system, wat door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en machine learning maar liefst 55 tot 85 procent minder fouten maakt. Nu is dit systeem ook beschikbaar via een API, zodat klanten er gebruik van kunnen maken. Op dit moment is er ondersteuning voor acht talen, waarbij de basistaal altijd Engels is.

Tot slot voegt Google nu GPU’s toe aan het aanbod van de Google Cloud Engine, klanten die gebruik maken van de Google Compute Engine of Cloud Machine Learning, kunnen nu ook GPU’s toevoegen aan de systemen. Zeker met machine learning zorgt dit voor een flinke snelheidsboost.