MongoDB maakt vlak voor beursgang prijs per aandeel bekend

Abonneer je gratis op Techzine!

MongoDB heeft aangekondigd hoeveel een aandeel van het bedrijf zal kosten tijdens de beursgang die vandaag plaats gaat vinden. De prijs komt neer op 24 dollar, wat iets meer is dan 20 euro. Tijdens deze zogeheten Class A-ronde komen er acht miljoen aandelen vrij. Het aanbod sluit naar verwachting op 23 oktober.

MongoDB wil met de beursgang 192 miljoen dollar ophalen. Het aandeel zal verschijnen op de NASDAQ onder de naam MDB. Er wordt een 30-dagen optie gegeven voor maximaal 1,2 miljoen extra aandelen  tegen dezelfde prijs als de andere aandelen. Door deze optie kan de werkelijke opbrengst van de beursgang uitkomen op 220,8 miljoen dollar.

De totale waarde van het bedrijf komt uit op 1,17 miljard dollar, vanwege de 48,9 miljoen openstaande aandelen. Aanvankelijk werd er een waarde per aandeel van 20 dollar tot 22 dollar voorspeld, valt te lezen in een document van de Securities and Exchange Commission. De eerste verwachtingen gingen uit van 18 dollar tot 20 dollar.

Het bedrijf schrijft dat Morgan Stanley & Co. LLC, Goldman Sachs & Co. LLC, Barclays Capital Inc. en Allen & Company LLC zullen dienen als gezamenlijke investeringsbanken voor de uitgifte. Stifel, Nicolaus & Company, Incorporated, Canaccord Genuity Inc. en JMP Securities LLC  zijn co-managers tijdens de beursgang.

Eerdere ontwikkelingen

Dat MongoDB naar de beurs gaat werd medio augustus bekend. Toen was op Techzine te lezen dat anonieme bronnen van TechCrunch spraken over het indienen van een officieel document voor een beursgang. Het bedrijf bleek voor het einde van het jaar naar de beurs te willen en dat zal vandaag dus realiteit worden.

In september maakte het bedrijf bekend zo’n 68 miljoen dollar in de eerste zes maanden van het jaar opgehaald te hebben. Vorig jaar werd er nog 101,4 miljoen dollar verdiend. Die cijfers klinken mooi, maar er was toch een nettoverlies van 45,8 miljoen in het halfjaar te zien. Vorig jaar schreef MongoDB nog 86,7 miljoen dollar verlies.