2min

Docker heeft tijdens zijn DockerCon Europe-conferentie bekendgemaakt dat Kubernetes geïntegreerd wordt in zijn platform. Dat betekent niet dat de eigen Docker Swarm-tool opgegeven wordt. Het bedrijf zal klanten Kubernetes namelijk als optie aanbieden naast Swarm.

Gebruikers krijgen daardoor de mogelijkheden te kiezen, waarbij de toegevoegde beveiliging, management en end-to-end Docker-ervaring belangrijk zijn. Door met Kubernetes te werken moeten gebruikers, partners en klanten van de volledige voordelen kunnen profiteren.

Aan de andere kant zullen gebruikers van Kubernetes in de Docker Enterprise Edition dezelfde mogelijkheden krijgen als Swarm-gebruikers. Daaronder vallen eenvoudige installatie, ingebouwde beveiliging, secure image management, secure automatisering, secure multi-latentie, de mogelijkheid om Docker Compose-bestanden te implementeren naar Kubernetes, gecentraliseerde management en infrastructuuronafhankelijkheid.

Beschikbaarheid

Het was overigens al wel mogelijk om Kubernetes te gebruiken met Docker, al was het niet een eenvoudig proces. Door de aangekondigde ondersteuning moet het eenvoudiger zijn voor gebruikers van Docker Enterprise Edition en Docker Developer Edition. In gesprek met TechCrunch geeft Docker aan dat het vanwege de architectuur van Docker niet moeilijk was om Kubernetes aan te bieden naast Swarm.

Het bedrijf kondigt ook Kubernetes-ondersteuning in Docker CE voor Mac en Windows aan. Docker is van plan om eind dit jaar hiervoor een bèta beschikbaar te maken, valt te lezen in een bericht. Hoe Kubernetes en Docker precies samenwerken, is overigens in de video onderaan dit bericht te bekijken.

Docker is niet het enige bedrijf dat serieus werkmaakt van Kubernetes. Zo werd Oracle onlangs bijvoorbeeld nog lid van de Cloud Native Computing Foundation, waarmee het zijn inzet voor containers en microservices onderstreept. Ook AWS werd lid van deze stichting, wat de suggestie wekt dat het merk werkt aan een eigen op Kubernetes gebaseerde container management dienst.