2min

Tags in dit artikel

,

Cisco heeft bekendgemaakt Cmpute.io over te willen nemen, waardoor klanten de mogelijkheid zullen krijgen hun cloud-oplossingskosten te optimaliseren. Het bedrijf specialiseert zich in het analyseren van cloud workloads en consumptiepatronen om kostenbesparende maatregelen te vinden.

Cmpute.io, ook wel bekend onder de naam 47Line Technologies, dient als een Software as a Service (SaaS)-platform voor cloudoplossingen als Amazon Web Services (AWS). Met de dienst kunnen gebruikers hun cloud workloads afstemmen, overprovisionering minimaliseren en voorkomen dat resources die geen bedrijfswaarde opleveren betaald worden. Er zou een kostenbesparing kunnen plaatsvinden van meer dan 80 procent.

In de aankondiging geeft Rob Salvagno, Cisco VP Business Development, aan dat het team en de technologie van Cmpute.io nieuwe mogelijkheden aan de Cisco CloudCenter zullen toevoegen. Ook zal de levering van kosten-optimaliserende features voor de eigen klanten versnellen. Volgens Salvagno moeten klanten met een multi-cloudstrategie anders budgetteren, kopen en consumeren.

Streven

Het is niet bekend wat Cisco voor de overname zal betalen. Cmpute.io is actief in Bangalore, India, en vestigt zich in Delaware. Hoewel de aankondiging een intentie is, berichten beide bedrijven erover. Compute.io heeft op zijn website prominent een verwijzing naar het bericht van Cisco staan. Dit wekt de suggestie dat het in ieder geval goed gaat komen. Cisco verwacht de overname in het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar 2018 af te ronden. Het zou betekenen dat er voor eind januari afronding plaatsvindt.

Toch gaat het hier om een wat kleinere overname in vergelijking met acquisities van Cisco eerder dit jaar. In oktober bereikte het bedrijf een overeenkomst met Broadsoft, waarbij 1,9 miljard dollar (1,6 miljard euro) komt kijken. Zowel de raad van bestuur van Cisco, als die van BroadSoft hebben de deal goedgekeurd. Daardoor moet Cisco’s portfolio voor zakelijke samenwerkingstools en -oplossingen uitbreiden.