1 min

Tags in dit artikel

De ICT-voorzieningen van de Nederlandse hulpdiensen zijn niet op peil. Er wordt hiernaar gekeken door een speciaal team van parktijk experts.

Binnen een jaar zal de nieuwe Adviescommissie Coördinate ICT Rampenbestrijding met een advies komen. Dit advies moet er voor zorgen dat de ICT-voorzieningen bij rampenbestrijding een hoger niveau krijgen.

Er valt nog een hoop te verbeteren op gebied van de ICT, vindt de ministerraad. Daarom hebben zij ingestemd met het instellen van de nieuwe commissie.

"De voorzieningen van de verschillende hulpverleningsdiensten hebben nog niet het gewenste niveau", aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar de commissie onder ressorteert.

"Er bestaan geen eenduidige richtlijnen voor ict en er ook geen sprake van standaardisering in de ict-systemen. Door versnipperde lokale en regionale ontwikkelingen ontstaat zonder landelijke sturing geen eenheid."

De nieuwe commissie moet daar voor gaan zoegen en voor 1 april 2005 hebben zij een plan gemaakt om de ict-voorzieningen te verbeteren.

Loek Hermans staat aan het hoofd van de comissie. Hij is de voorzitten van MKB-Nederland. Ook zijn de regionale brandweercommandant van Amsterdam, de burgemeester van arnhem en Commissaris van de Koningin in Utrecht vertegenwoordigd.