1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel heeft bekend gemaakt dat zij een studie heeft gedaan naar het gebruik van de mobiele telefoon in de toekomst. Een van de conclusies is dat de providers de kosten voor een gesprek drastisch gaan verlagen of zelfs gratis gaan maken, om hun winst uit de data services te gaan halen. Hieronder vallen onder andere SMS, EMS en MMS berichten, WAP diensten en breedband internetverbinding met GPRS en G3 verbindingen.

Dankzij de integratie van LAN mogelijkheden in de moderne GSM’s is het mogelijk om relatief goedkoop of zelfs gratis een gesprek te voeren. Daarnaast zullen de datadiensten ook relatief goedkoper worden, maar zal naar verwachting de winstmarge wel iets omhoog worden geschroefd om het verlies van de gesprekken op te vangen.

Quote:

"For the first time in its 100-year history, all of the communication technology will based on a common standard, the Internet Protocol. The exchange of information will be transferred to the Internet"

Aldus algemeen directeur en CEO van Intel, Paul Otellini.

Daarnaast laat Intel doorschemeren dat zij rond 2005 wellicht een GSM uit gaan brengen, welke een chip bevat die de snelheden van een Pentium 3 moet kunnen evenaren.

We bedanken mambo voor het insturen van dit bericht!