1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft dankzij het gebruik van vele kernwoorden patent gekregen over bijna alles wat er binnen de IT maar te bedenken valt. Recentelijk is gebleken dat Microsoft tijdens het patenteren van verschillende kernwoorden per abuis ook een familie appelbomen heeft gepatenteerd.

Het patent omvat een nieuw type boom, welke in 1990 is ontdekt rond Wenatchee, USA. De appelsoort in kwestie is de Burchinal Red Delicious, genaamd naar de persoon die het patent heeft aangevraagd. De appels worden in de winkel verkocht onder de naam Adams Apple. Volgens het patent groeien er momenteel ongeveer 1000 exemplaren van de boom te Wenatchee, ongeveer 90 mijl (140 kilometer) ten oosten van Redmond.

Een vertegenwoordiger van Microsoft heeft bevestigd dat het patenteren van de appelsoort een fout is geweest, informatie over de appelsoort was per ongelijk meegezonden met een groep sollicitanten van een advocatenkantoor in dienst van de softwarereus. Microsoft heeft ondertussen een verzoek ingediend om het patent in te trekken.

Salitant detail is dat dit patent het eerste patent in de portifolio van Microsoft was welke een natuurlijk product betrof.