1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er blijven maar rechtszaken komen tussen Lindows en Microsoft. Ondertussen is Lindows al bijna overal verboden en heeft het al meerdere malen zijn naam veranderd. Nu heeft Lindows echter een keer een rechtszaak gewonnen. Hier in Nederland heeft een rechter het bedrijf toestemming gegeven de naam te gebruiken.

Eerder had Microsoft al een rechtszaak gewonnen van Lindows waardoor Lindows haar naam al naar Linspire had moeten veranderen. Eerst heette het bedrijf nog Lin—s, maar ook die naam moest veranderd worden van Microsoft. En zelfs Linspire wordt aangeklaagd door Microsoft omdat er nog steeds het woord Lindows op de website staat.

Toch is deze winst geen complete winst voor Lindows. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf de naam mag gaan gebruiken. De rechter heeft alleen gezegd dat de naam Lindows gebruikt mag worden bij legale verkopen en als legale merknaam, maar alleen als het niet slecht is voor Windows. Verder moet Lindows nog wachten op de uitspraak in de rechtszaak of Windows een algemeen woord is of een legitieme merknaam.