1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dit jaar zal de markt voor computerchips waarschijnlijk meer dan een kwart groeien. Deze grotere verkoop zal te zien zijn in alle regio’s en productsegmenten. De daarop volgende jaren zal de groei weer afnemen. Dit heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) voorspelt.

Het onderzoeksbureau verwacht over 2004 een groei van de verkoop met ruim 28 %. Ruim 9% meer dan vorig jaar werd voorspeld. In 2005 zal de groei waarschijnlijk weer minder worden naar ruim 8%. In 2006 zal er weinig tot geen groei zijn. De verwachting is dat in 2007 de markt weer zal aantrekken met een toename van de verkoop van ongeveer 10%.

In 2003 ging er volgens berekeningen van WSTS 166 miljard dollar (136 miljard euro) om in de chipmarkt. Dat is meer dan vooraf voorspeld. Vooral in het laatste kwartaal van vorig jaar was een groei te zien.

Brancheorganisatie Semiconductor Industry Association liet eerder deze week weten dat de verkoop van chips in april van dit jaar op het hoogste punt in bijna vier jaar is uitgekomen.

We bedanken heracles voor het insturen van dit bericht.