2min

Tags in dit artikel

, ,

Onlangs bevestigde Apple dat het aan een nieuw iMac-model werkt. Dit is natuurlijk goed nieuws voor alle “Maccies”. Toch kan dit nieuwe iMac-model een probleem met zich meebrengen al voordat het op de markt zal zijn. Het nieuwe model zal namelijk pas in september in de winkels liggen. De kans zal groot zijn dat de huidige iMac-modellen dan niet meer te verkrijgen zijn. Dit zou dan de eerste keer zijn dat een computerfabrikant zonder voorraad komt te zitten.

"We hadden gepland dat onze nieuwe generatie iMacs klaar zouden zijn tegen de tijd dat de voorraden van de huidige iMacs in de komende weken opraken, maar onze planning was duidelijk minder dan perfect", zo meldt de online winkel van Apple.

Het is niet bekend waarom dit probleem niet op kan worden gelost. Er wordt gesuggereerd dat het huidige model niet opnieuw in productie kan worden genomen doordat de iMac een aantal custom onderdelen bevat. Ook is het niet bekend waarom Apple het nieuwe model niet op tijd kan leveren. Ook hier wordt weer gespeculeerd, sommigen denken dat het komt doordat er op het laatste moment nog een ontwerpfout is aangetroffen.

Het is natuurlijk opmerkelijk dat Apple de iMacs niet in voorraad heeft. Maar Apple maakt vooral winst op de iPods en de iBooks en Powerbooks. De iMac is dus minder belangrijk voor Apple. Toch zal het slim zijn voor Apple om te zorgen dat de nieuwe modellen zo snel mogelijk in de winkel komen. Het begin van het schooljaar is namelijk na de kerstperiode dé periode waarin de meeste computers worden gekocht.