2min

Tags in dit artikel

, , ,

Advanced Microchip Devices heeft in het tweede kwartaal van 2004 een recordomzet gedraaid. De omzet bedroeg 1,262 miljard dollar (1,018 miljard euro), en de nettowinst bedroeg 32 miljoen dollar (25,8 miljoen euro). Deze resultaten zijn aanmerkelijk beter dan een jaar geleden toen er in het tweede kwartaal een omzet van 645 miljoen dollar behaald werd en er nog een nettoverlies was van 140 miljoen dollar.

In het eerste kwartaal van 2004 was er een nettowinst van 45 miljoen dollar en een omzet van 1,236 miljard dollar. De resultaten van dit jaar zijn dus een stuk beter dan de resultaten van vorig jaar. Volgens AMD heeft dit veel te maken met de groeiende vraag naar flash geheugen en microprocessoren. Vooral de zogenaamde Spansion flash geheugens hebben een indrukwekkende groei door gemaakt. De verkoop van deze geheugens is meer dan verdrievoudigd van 14 naar 45 miljoen dollar.

Ook is AMD enorm tevreden over de stijgende vraag naar Opteron en AM64 Mobile Processoren. Gezien de huidige resultaten verwacht AMD dat de verkoop van zowel processoren als flash geheugens zal blijven toenemen in het komende kwartaal.

In het verslag van AMD staat verder geschreven dat het stroomverbruik van de 90nm processoren erg goed is, en dat ze verwachten deze chips in het derde kwartaal op te markt te brengen. Ook zou de bouw van het 300 mm wafer fab (Fab36 in Dresden) op schema liggen en zou de productie halverwege 2006 begonnen kunnen worden.

We bedanken Ajax_Fan voor het insturen van dit bericht.