1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google startte enkele maanden geleden met het testen van Gmail. Door een opslagcapaciteit van maar liefst 1 gigabyte baarde Gmail veel opzien bij gebruikers. Andere aanbieders van webmail konden door deze actie van Google niet achterblijven.

Officieel is Google’s Gmail nog steeds in ontwikkeling maar zoals het er nu naar uit ziet zal Gmail niet alleen via het web te benaderen zijn, maar binnenkort ook via POP3. Uit de aangepaste informatie op de website van Gmail valt dat af te leiden.

Mocht Gmail ondersteuning voor POP3 gaan leveren, betekend dat Gmail gewoon te benaderen is via uw standaard emailprogramma en dat is best wel opmerkelijk te noemen. Gmail moet namelijk gefinancierd worden door reclameboodschappen en advertenties en dat gaat een stuk moeilijker wanneer er gebruik gemaakt mag worden van POP3. Aangezien er nog niet veel bekend is over de POP3-ondersteuning bestaat de kans dat wie van deze optie gebruik wil maken daarvoor in de beurs moet tasten en alleen de webtoegang tot Gmail gratis blijft.

Op het internet is er een programma sinds juni 2004 met de naam “Pop Goes the Gmail” te downloaden. Dit freeware programma zorgt er ook voor dat de post op Gmail te benaderen is via uw standaard emailprogramma.