1 min

Tags in dit artikel

Het heeft een tijdje geduurd, maar ook Plextor komt nu met een double-layer dvd-brander. Er is veel werk in de PX-712A gestoken door de relatief kleine ontwikkelafdeling van Plextor. Daardoor kon Plextor pas laat aan het ontwerp van de PX-716A beginnen.

Opvallend zijn de hoge schrijfsnelheden, 16x dvd-r/dvd+r en 4x double-layer dvd+r. Ook zal er een firmware-update komen die de PX-716A geschikt maakt voor double-layer dvd-r schijfjes. Aan de PX-716A hangt een prijskaartje van 159 euro en is daarmee ongeveer twee keer zo duur als vergelijkbare dvd-branders van andere merken.

Peter Bosschaerts van Plextor laat weten dat zelfs met die hoge prijs, de marges op deze producten erg klein blijven. De ConvertX analoge videocapturing box en de PlexFlash USB-geheugensticks, die dit jaar zijn gelanceerd, betekenen een nieuwe stap voor Plextor.

Plextor wil op termijn ook in de huiskamer doordringen. Daarvoor komt Plextor met een ConvertX die beschikt over een ingebouwde tv-tuner en afstandsbediening. Dit pvr-toestel is in de Verenigde Staten al beschikbaar en binnenkort volgt Europa. Het is opmerkelijk dat Plextor onderzoekt of het de ConvertX compatibel kan maken met Windows Media Center Edite 2005. Ook staat er een hybride toestel dat de convertX combineert met een dvd-brander op de ’todo-list’