2min

Tags in dit artikel

, ,

Keyhole, de nieuwste aankoop van Google. De firma Keyhole is gespecialiseerd in satellietbeelden, het lijkt er op dat Googleś bedrijfsstrategie is om de informatie-vergaarbak van het internet te worden. Met de sattelietgegevens hoopt de Google-zoekmachine zich verder te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het bedrijf blijft over de exacte plannen echter stil.

Google is op het moment bezig met een indrukwekkende uitbreiding van aanvullende diensten. De zoekmachine die ooit als sober bekendstond, is al lange tijd aangevuld met een beeldenzoeker en een nieuwszoeker. Daar kwamen recent blogs, beeldbeheer en landkaarten bij. Sinds een maand geleden is er zelfs toegang tot citaten uit boeken. Daardoor komt Google zelfs in het vaarwater van Amazon.

Google wordt door de aankoop van Keyhole de eigenaar van de software die lucht- en satellietfoto’s op het scherm tovert. Er zit een gigantische beeldendatabase van verschillende terabytes groot achter. Keyhole beschikt over zeer gedetaillerde foto’s, die gebruikers op een aantal gebieden zelfs kunnen inzoomen tot op straatniveau.

Op dit moment heeft Keyhole nog niet echt veel foto’s die tot op dat niveau inzoombaar zijn. Er staan vooral Amerikaanse locaties in het lijstje, hoewel er ook enkele andere steden beschikbaar zijn. Zo is er bijvoorbeeld van Amsterdam een kaart beschikbaar, die tot 30 centimeter nauwkeurig is.

Waarvan de firma echt veel sterk inzoombare kaarten bezit, is Irak. Er is echter niet veel actuele informatie over het door de oorlog verscheurde land te vinden. De satellietbeelden worden namelijk gemiddeld maar eens om de drie jaar verversd.