1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Entertainment Software Association (ESA) heeft vorige week invallen laten doen bij drie winkels van Pandora’s Cube in Maryland and Virginia.
De invallen gebeurden in samenwerking met de afdeling computercriminaliteit van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Bij de inval werden twee medewerkers aangehouden op verdenking van het breken van copyrights en het omzeilen van beveiligingsmaatregelen in een electronisch apparaat.
Volgens ESA is één van de verdachten een belangrijk persoon binnen het bedrijf.

Pandora’s Cube verkocht voor 500 dollar omgebouwde XBOX’en. Bij het modificeren werd een grotere harde schijf ingebouwd en werd het tevens mogelijk gemaakt om gekopieerde spellen te spelen.
De gemodificeerde XBOX’en, waarvan sommige meer dan 15 games voorgeïnstalleerd hadden, stonden gewoon in de etage van de winkels.

De ESA is niet de enige organisatie die de laatste tijd dit soort acties houdt. Veel organisaties en bedrijven die werkzaam zijn in de entertainment- of muziekindustrie ondernemen de laatste tijd veel acties om illegale activiteiten een halt toe te roepen.

De ESA wilde niet kwijt of er iets in beslag is genomen tijdens de inval. Ook details over de geschatte schade die bedrijven door Pandora’s BOX hebben opgelopen wilde de ESA nog niet naar buiten brengen.