2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een student van de Clements High School in Houston is gearresteerd omdat hij door middel van een keylogger verschillende examens zou hebben bemachtigd. De 16 jarige jongen heeft inmiddels bekend en kan daardoor een geldboete van 2.000 dollar of een gevangenisstraf van 180 dagen tegemoet zien.

Volgens de authoriteiten installeerde de jongen een zogenaamde ‘keystroke decoder’ op de computer van zijn leraar. Een keystroke decoder is een hardwarematig apparaatje dat alle toetsaanslagen registreerd.
De jongen viel echter door de mand, toen bleek dat hij de gestolen examens aan medeleerlingen doorverkocht.

Een goed voorbeeld van een dergelijke keystroke decoder is de KeyKatcher.
Dit apparaat kan zonder vooraf software te installeren tussen de kabel van het toetsenbord en de PS/2 poort geplaatst worden.
Eventueel kan de gebruiker met behulp van een hittegevoelig buisje een zegel creëren, zodat het apparaatje niet ongeoorloofd verwijderd kan worden.


De KeyKatcher wordt tussen de keyboardkabel en de PS/2 poort geplaatst

Doordat het apparaatje de signalen van het keyboard registreert, werkt het op elk besturingssysteem en in ieder programma. Helaas is er momenteel alleen een PS/2 versie beschikbaar.
De gebruiker kan zelf een wachtwoord instellen om toegang te krijgen tot de KeyKatcher. Dit wachtwoord kan in een willekeurig programma ingetypt worden, waarna er een uitleesmenu op het scherm verschijnt.

Er zijn drie verschillende versies van de KeyKatcher beschikbaar, met een geheugen van 32, 64 en 128kb, die respectievelijk 69, 89 en 99 dollar kosten.

Alhoewel er uit de actie van de 16 jarige student blijkt, kan het apparaatje voor illegale praktijken gebruikt worden, maar als je het apparaatje alleen daarvoor gebruikt doe je het zeker tekort. De KeyKatcher kan namelijk een enorm handig apparaat zijn. Zo blijkt ook uit een review van The Inquirer.