1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese Commissie (EC) is een onderzoek gestart naar de prijzen van Apple’s online muziekdienst iTunes.
In september afgelopen jaar ontdekte een Britse consumentenorganisatie dat de prijzen voor een nummer bij iTunes niet in alle Europese landen gelijk is.

Zo betalen de Fransen en Duitsers 0,99 euro voor een nummer, terwijl de Britten ongeveer 1,15 euro betalen. De Amerikanen betalen ongeveer 0,75 euro en de Canadezen slechts 0,60 euro.
De Britse organisatie diende vervolgens een klacht in bij het Office of Fair Trading. Deze dienst meldde het voorval vervolgens afgelopen december, informeel bij de Europese Commissie.

Alhoewel een vertegenwoordiger van de EC wist te melden dat het onderzoek zich nog in een vroege en informele status bevindt, heeft een vertegenwoordiger van consumentenorganisatie Which aangegeven dat hij wil dat er actie wordt ondernomen.

"We kijken er naar uit dat de EC actie onderneemt om ervoor te zorgen dat de markt voor digitale muziek één Europese markt wordt, die alle Europeanen gelijkstelt", aldus een woordvoerder.
Omdat het Office of Fair Trading de zaak informeel heeft overgedragen aan de EC is Which haar officiële rol als aanklager verloren en tevens de daar bijbehorende rechten.
De groep gaat de aanklacht daarom alsnog officieel indienen bij de EC.

Apple heeft nog niet gereageerd op het bericht.