1 min

Tags in dit artikel

, ,

De verkoop van microchips in de maand januari is sterker gebleken dan vooraf verwacht werd. Dat heeft de Semiconductor Industry Association (SIA) bekend gemaakt. Volgens de SIA zijn de resultaten erg bemoedigend, omdat januari over het algemeen een zwakke maand is, waarin de verkoop over het algemeen stagneert wegens de feestdagen in de maand december.

Afgelopen januari bleek echter een zeer succesvolle maand, omdat er veel vraag was naar chips voor onder andere digitale camera’s en muziekspelers als de iPod.
De verkoop steeg ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar 17,5%, waarmee de totale verkoop uitkwam op 18,3 miljard dollar. Dat was overigens slechts 0,5% minder als in december vorig jaar.

Volgens analyst Paul Leming van Soleil Securities deden vooral het DRAM geheugen en het flash geheugen het goed. Dit laatste type geheugen is terug te vinden in veel apparaten waaronder muziekspelers en mobiele telefoons.
De gemiddelde verkoopprijs per chip ging ook omhoog. Dat komt volgens Leming omdat er steeds meer vraag is naar duurdere chips die bijvoorbeeld toegepast worden in computers.