2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hackers hebben zichzelf toegang verschaft tot de gegevens van ongeveer 32.000 Amerikanen. De gegevens waren opgeslagen in een database van het bedrijf Seisint dat eigendom is van de Brits-Nederlandse uitgever Reed Elsevier.
Het bedrijf is daarmee het tweede grote bedrijf dat binnen één maand te maken krijgt met diefstal van gegevens.

Het bedrijf Seisint verzamelt diverse openbare gegevens en bouwt daarmee grote databases en ontwikkelt tevens software om databases uit te lezen.
De gestolen gegevens omvatten onder andere de namen, adressen, sofi-nummers en rijbewijsnummers van de klanten.
Het bedrijf meldt dat er geen financiële of medische gegevens zijn gestolen.

De gegevensdiefstal kwam aan het licht nadat een klant had geklaagd over een rekening. Uit onderzoek van het bedrijf LexisNexis bleek dat iemand de gebruikersnaam en wachtwoord van de desbetreffende persoon had gestolen. Reed Elsevier gaat alle 32.000 personen aanschrijven en ondersteuning bieden.

Onder andere de FBI is op de zaak gezet, mede vanwege het feit dat onder Seisint’s klanten veel financiële instituten en gerechterlijke organisaties zijn. Volgens analysten is dat ook één van de redenen dat de database gehacked is. Volgens hen valt daar veel waardevolle informatie te halen.

Concurrent ChoicePoint werd recentelijk ook al getroffen door Hackers. De hackers zetten ongeveer 50 nepbedrijven op om zo toegang te krijgen tot de data van ChoicePoint. Daardoor kwamen de gegevens van ongeveer 145.000 consumenten in handen van de hackers.