1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het hoge gerechtshof van de staat Californië heeft het bedrijf Toshiba veroordeeld tot het betalen van 380 miljoen dollar boete aan Lexar Media, een fabrikant van geheugenkaarten die in computers en digitale camera’s wordt gebruikt.

De rechtbank houdt Toshiba verantwoordelijk voor het stelen en doorspelen van bedrijfsgeheimen. Volgens de rechtbank heeft Toshiba een band van vertrouwen opgebouwd met Lexar om zo Lexar’s technologie te verkrijgen. Vervolgens zou Toshiba dit vertrouwen hebben geschonden door deze technologie te delen met een concurrent van Lexar.

De jury beraadt zich momenteel zij Lexar ook nog een schadevergoeding zal toekennen. Deze schadevergoeding kan volgens kenners oplopen tot 1,2 miljard dollar.

Behalve het stelen van bedrijfsgeheimen heeft Lexar Toshiba ook aangeklaagd wegens oneerlijke concurrentie. De uitspraak daarvan wordt in april verwacht.
Lexar heeft verder aangegeven dat het de rechtbank zal vragen om verbod op de verkoop van producten van Toshiba in de Verenigde Staten. Onder deze producten vallen Toshiba’s large en small block NAND flash chips, haar CompactFlash producten en haar Secure Digital en xD kaarten.

Lexar’s andere rechtszaak tegen Toshiba wegens pateninbreuk op meer dan 10 patenten van Lexar loop momenteel bij de Federale rechtbank.