De introductie van het nieuwe betaalsysteem van de SNS bank verloopt niet zo voorspoedig als de bank in eerste instantie had gehoopt. De bank introduceerde de nieuwe betaalvorm eind maart.
Met het systeem kunnen gebruikers betalingen afhandelen via Microsoft’s MSN chatcliënt.

Belangstellenden konden zich vooraf aanmelden door hun e-mail adres in te vullen op een website. SNS bank zou de belangstellenden dan via de e-mail op de hoogte houden. Dat deed de bank ook, maar bij de verzending van de mail ging er iets fout.
De bank vulde alle e-mail adressen in het CC vak in, in plaats van in het BCC vak. Daardoor kregen alle geïnteresseerden een hele lijst van e-mail adressen van mensen die zich hadden aangemeld.

De bank onderkende haar fout en stuurde een nieuwe mail met excuses die wel correct verzonden werd. Het kwaad was toen echter al geschied. Veel mensen klaagden daarna bij de bank over een toename in ongewenste spammail en sommige mensen werden op andere manieren lastiggevallen via de e-mail.

Als goedmaker heeft de SNS bank daarom nu besloten om alle gedupeerden een vergoeding van 50 euro toe te kennen, die mensen via Bill kunnen besteden. Ruim duizend mensen komen in aanmerking voor de cadeaubon, waardoor het foutje de SNS Bank meer dan 50.000 euro gaat kosten.