1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals al eerder aangekondigd beginnen de eerste 512MB grafische kaarten te verschijnen. Fabrikant Sapphire komt met een 512MB versie van een X800XL kaart. Het bedrijf denkt dat veel gamers zitten te wachten op een dergelijke kaart.

Alhoewel 512MB twee keer beter klinkt dan een 256MB kaart, is er veel twijfel over of de echte prestaties ook stukken beter zullen zijn . Maar volgens ATI en nog een aantal fabrikanten zijn 512MB kaarten de toekomst.

De X800XL kaart van Sapphire kan gebruikt worden in combinatie met een PCIe 16x slot en heeft zestien pipelines en zes vertex Shader units. Verder is de kaart voorzien van een Dual DVI en VIVO aansluiting.
Gebruikers kunnen de kaart naar believen tunen met de meegeleverde TRIXX overclocking software. Daarnaast wordt de kaart geleverd met een aantal spellen en andere software al naar gelang van het gekozen model.

512MB kaarten staan al zeker 6 maanden op de planning, maar lieten relatief lang op zich wachten vanwege de hoge prijs van de geheugenmodules. De eerste kaarten, waaronder deze van Sapphire zijn nu zo goed als afgerond en zullen binnenkort in de winkels verschijnen.

Ook Nvidia’s partners bereiden zich voor op de release van 512MB kaarten. EVGA levert momenteel aan PC bouwer Alienware, 512MB 6800 Ultra kaarten.