1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het lijkt erop dat er momenteel een tekort is aan Intel Pentium M processors die gebruikt worden in notebooks en tablet pc’s. Dat blijkt uit een interne memo van tablet pc fabrikant Motion Computing.

De interne memo, waar C|NET News.com de hand op wist te leggen, rept over een tekort aan Intel Pentium M 758 processors, die draaien op een kloksnelheid van 1,5GHz.
Uit de memo blijkt verder dat het tekort als gevolg heeft dat de levering van de Motion LE1600 tablet PC is uitgesteld tot de eerste week van oktober. Nieuwe orders voor het apparaat worden pas in oktober verscheept,

Motion kijkt momenteel naar alternatieve opties om haar verkopen op peil te houden. Een woordvoerder van Motion bevestigde desgevraagd dat het bedrijf gaat proberen om haar klanten een LS800s te verkopen die voorzien is van een 1,2Ghz Intel Pentium M processor. Ook kunnen klanten kiezen voor een LE1600 model met een Intel Celeron processor.

Intel wilde geen commentaar geven op het tekort aan chips, maar een bron die veel te maken heeft met Intel wilde wel kwijt dat het bedrijf op volle capaciteit draait. Mogelijk tekorten zouden slechts regionale kwesties zijn. Andere Tablet PC fabrikanten waren eveneens onbereikbaar voor commentaar.