1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het schijnt dat Google haar zinnen heeft gezet op Opera. Het bedrijf zou deze browser willen overnemen. Een vreemde zet: Google heeft namelijk altijd goede banden met Firefox gehad.

De man die dit gerucht verspreide via zijn weblog, is Pierre Chappaz, voormalig topman van Yahoo. Op zijn Franstalige weblog geeft hij blijk van dit gerucht. Google zou een browser willen met een ingebouwde zoekfunctie om hun diensten rechtstreeks aan te bieden. Erg vreemd, daar Firefox en Opera allebij een ingebouwde Google zoekfunctie hebben. De voormalig topman meldt dat het om een gerucht gaat.

Echter er zijn meer redenen. Door het gebruik van een goede engine voor het renderen van pagina’s is deze interface makkelijk te gebruiken op kleinere schermen van bijvoorbeeld PDA’s en smartphones.

Daar het aandeel van alle gebruikers van Opera slechts twee procent is, is het voor Google bij een eventuele overname makkelijker om veranderingen door te voeren. Firefox is inmiddels te populair geworden om het voor Google naar haar eigen ideeën aan te passen. Een andere reden zou samenhangen met het feit dat de browser nu gratis te downloaden is. Door Google banners op de website te zetten zouden ze ook veel geld verdienen.