min

Tags in dit artikel

, , ,

Hitachi, een van de grootste plasma scherm fabrikanten in Japan, verwacht binnenkort winst te gaan maken.

Hitachi wil aan het eind van 2006 haar productie van 42" schermen verdubbeld hebben tot 200.000 toestellen per maand. In de loop van 2008 wil het bedrijf zelfs 300.000 plasmaschermen per maand afzetten.

Volgens hoofd van de afdeling ‘consumer electronics’ afdeling, Makoto Ebata, is het belangrijk om goed vooruit te plannen. "Mijn grootste zorg is of onze verkoop strategie goed genoeg is om te kunnen concurreren met de grotere concurenten over de hele wereld." aldus Ebata.

Van Japans drie grootste plasma scherm fabrikanten is het enkel Matsushita die erin slaagt winst te maken in deze sector. Deze fabrikant, bekend onder het merk Panasonic, is de grootste verkoper van plasma schermen in de wereld en opende in september de grootste fabriek. Als dit vergeleken word met de nummer 3 plasma scherm fabrikant in Japan, Pioneer, is dit nog al een verschil. Pioneer verwacht dit jaar namelijk een verlies van een goede 626 miljoen euro.

Het marktaandeel van Hitachi is in het afgelopen jaar met 13 procent gestegen naar 27 procent. Het marktaandeel van Pioneer is echter 24 procent gedaald, tegenover de 38 procent stijging van Matsushita.

Wij bedanken ultra_freak voor het inzenden van dit bericht!