1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren werd de vraag van NASA behandeld door het Amerikaanse congres. NASA wil heel graag een procent meer te besteden hebben in 2007.

Als het doorgaat, krijgt de instelling 16,792 miljard dollar (ruim 14 miljard euro). Dit jaar kreeg NASA ook al meer dan 16 miljard, maar door schade van de orkanen, was 350 miljoen nodig om de schade te herstellen. Het grootste deel van het budget steekt NASA in het international space station. Vier miljard is uitgetrokken voor het onderzoek naar onbemande ruimtevaartuigen.

Tijdens de State of the Union in 2004 kondigde Bush aan dat er een bemande vlucht naar Mars zou komen. Hiervan is niet veel meer vernomen en er wordt ook aan getwijfeld of het budget daarvoor hoog genoeg is. De totale begroting van Amerika komt op 2,7 biljoen euro. Dit komt door de oorlog in Irak, operaties in Afghanistan en door de schade die de orkanen veroorzaakt hebben. Het begrotingstekort is voor het eerste kwartaal van 2006 413 miljard dollar. De totale schuld ligt rond de 8.000 miljard dollar.