1 min

Tags in dit artikel

,

Een Spanjaard heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen om een computeraanval. Door deze computeraanval konden drie miljoen Spanjaarden een tijd geen gebruik maken van internet.

De Spanjaard, Santiago Garrido, was eerder uit een irc kanaal verwijderd, omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Uit wraak voerde hij een DDoS aanval uit op het kanaal. Hiermee belemmerde hij de internettoegang van leden van Wanadoo, ONO en LLeida Net. Naast de celstraf hangt hem ook nog een boete van 1,4 miljoen euro boven het hoofd.

Sophos prijst dit vonnis. Ze vinden dat de rechtbank van La Coruña juist gehandeld heeft door hem deze straf op te leggen. Het bedrijf stelt dat een DDoS veel schade veroorzaakt en dat mensen afgeschrikt moeten worden, zodat ze dit dus niet doen. "De Spaanse politie verdient felicitaties dat ze deze zaak tot het eind heeft doorgevoerd," aldus Sophos. Een tiener die in februari 2003 een DDos aanval uitvoerder op de website van Microsoft, werd in 2005 tot therapie veroordeeld.

Augustus vorig jaar werd een 17 jarige jongen uit de VS veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een gelijksoortige aanval op twee websites van sportwinkels. Hij claimde te handelen uit opdracht van een concurrerende sportzaak.