Sony’s rootkitaffaire betekende veel kritiek voor het bedrijf en ook veel moeite om diezelfde kritieken weer te doen verstommen. En zoals vaak bij grote bedrijfsproblemen moeten er ook bij Sony koppen rollen aan de top.

Andrew Lack is de eerste die naar aanleiding van het schandaal moet opstappen. Moet wel bijgezegd worden dat Lack het al langer niet zo goed meer deed bij zijn collega’s, maar de rootkitaffaire was voor Sony de doorslaggevende factor om actie te ondernemen.

Sony stelde destijds een patch ter beschikking voor de rookit, maar aangezien deze patch het probleem alleen nog maar erger maakte, vroegen veel mensen zich af wat het nut ervan was. Ook voor Lack heeft Sony een oplossing bedacht, want hij is gedagradeerd naar de filmtak van Sony. Hopelijk voor hem werkt die oplossing beter dan de oplossing voor de rootkit.

Rolf Schmidt-Holtz zal de taken van Lack bij de platenmaatschappij van Sony/BMG gaan overnemen en gezien de averij die het concern heeft opgelopen met de rootkitaffaire, zal hij zich waarschijnlijk geen moment gaan vervelen.