2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens directeur Rahul Sood van VoodooPC wordt zijn naaste concurrent Alienware mogelijk overgekocht door computerfabrikant Dell. Dat meldde Sood op zijn weblog.

Alhoewel Dell voor zover bekend nog nooit gesprekken heeft gevoerd met Alienware, denk Sood dat Dell haar marktpositie op alle fronten wil versterken.
Eerder beweerde hij al dat Dell haar positie op de servermarkt wil versterken door een samenwerking aan te gaan met AMD, maar dat is tot nog toe nog niet het geval.

Dell’s aandeel op de consumentmarkt zal naar verwachting de komende tijd onder druk komen te staan door de samenwerking tussen Intel en Apple. Dell wil echter de leider zijn in de computermarkt zijn wat betreft technologische vooruitgang. Alienware zou daar goed aan bij kunnen dragen en ook qua grootte zeer interessant zijn voor een overname.

Sood geeft vijf redenen waarom de overname gaat plaatsvinden:

  • Dell is als een soort van grote beer die wakker wordt uit zijn winterslaap;
  • Dell weet dat het moet groeien en wil een leider zijn op het gebied van technologie;
  • Dell krijgt het niet voor elkaar om de ‘cool’ factor op haar computers te krijgen;
  • Alienware zou een vette cheque van Dell zeker niet weigeren;
  • Dell zou een ander merk over kunnen nemen en het los van het Dell merk, laten groeien.

Volgens Sood is Alienware daarnaast een interessante overnamekandidaat, omdat het de grootste leverancier van high-end gaming pc’s is.
Sood liet ook nog weten waarom zijn bedrijf dan niet interessant is voor Dell. Volgens hem is VoodooPC niet bereid om te stunten met de prijzen, om zo te concurreren met Dell, iets wat Alienware volgens hem wel heeft gedaan.
Volgens Sood gaat het bij VoodooPC om de ervaring en daarom blijven de prijzen gelijk, terwijl de ervaring verbeterd wordt, door klanten meer waar voor hun geld te geven.