1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het nieuwe office 2007 pakket van Microsoft komt er aan, dus is het bedrijf bezig om consumenten enthousiast te maken. Hierbij wordt echter de concurrentie afgekraakt.

Volgens Alan Yates, een manager van Microsoft, is in de laatste tien jaar de markt zeer veranderd. Om al deze veranderingen bij te houden moet er veel geïnvesteerd worden, iets wat volgens Yates beter en meer wordt gedaan door Microsoft dan bijvoorbeeld door OpenOffice.

"De waarheid is dat OpenOffice ontworpen is om de problemen die Microsoft tien jaar geleden had met Office op te lossen. De wereld en de pc zijn in de tussentijd veranderd en het is nu heel makkelijk om te doen wat eerst moeilijk was. OpenOffice is een redelijk alternatief wanneer je weinig eisen hebt omdat het pakket eruit ziet als de Microsoft-producten van tien jaar terug." Hiermee doelt Yates waarschijnlijk op het gebruiksgemak en productiviteit van Office 2007. Echter zullen veel mensen al die extra’s niet eens gebruiken, aangezien de meeste particuliere gebruikers slechts een simpel document, spreadsheet of presentatie willen aanmaken.