Microsoft komt met flink vernieuwde versie Dynamics 365 App for Outlook

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft de Dynamics 365 App for Outlook van een flinke update voorzien. Die biedt nu een veel betere gebruikservaring en wordt sinds gisteren uitgerold. Het gaat om versie 9, die beschikbaar is voor alle gebruikers van Dynamics 365.

De Dynamics 365 App for Outlook staat gebruikers toe om data uit Dynamics 365 te gebruiken in Outlook, en dat op de desktop, het internet of de mobiele telefoon te doen. Binnen de app is een speciaal Dynamics 365-venster te zien, direct naast een geselecteerde Outlook-mail. In dat venster wordt informatie over de ontvanger van een mail, die binnen Dynamics 365 te vinden valt, weergegeven.

De nieuwe functies

Er zijn een aantal nieuwe functies en algemene verbeteringen doorgevoerd in de app. Hieronder zetten we ze op een rij.

  • De app biedt nu een responsievere gebruikservaring. De app is gemodelleerd op de Unified Interface en sluit daardoor beter aan op de manier waarop Outlook gebruikt kan worden. Dankzij de verandering is er dus een consistentere ervaring voor gebruikers op de browser, desktop, mobiel en in Outlook zelf.
  • Het is mogelijk om een mail of een afspraak te volgen binnen de Dynamics 365 App for Outlook. De activiteit kan daarnaast direct bekeken worden binnen Outlook.
  • Het is mogelijk om de Dynamics 365 App for Outlook vast te zetten binnen de Outlook-desktop en dat zou de productiviteit van gebruikers ten goede moeten komen.
  • Het is mogelijk om direct te zoeken naar gegevens binnen Dynamics 365. Zo zijn gebruiksgegevens sneller beschikbaar.
  • Voortaan kan je ook binnen de Dynamics 365 App for Outlook kijken naar gearchiveerde gegevens.