2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intels succes met het Centrino platform voor laptops en het vorig jaar geïntroduceerde Viiv plaftorm voor multimedia PC’s is het bedrijf uiteraard zelf ook niet ontgaan. Intel denkt er nu aan om eenzelfde soort platform te gaan opzetten voor zakelijke PC’s.

"We bekijken momenteel of we iets op dit gebied zouden moeten doen," liet Anand Chandrasekher weten in een interview met CNET News.com.
Hij liet weten daarbij zelf te voelen voor zelfde soort strategie als bij de andere twee platforms, waarbij het bedrijf voor elk platform een bepaald aantal taken omschrijft die eenvoudig met het platform uitgevoerd kunnen worden.
Daarbij valt volgens Intel op het gebied van zakelijke computers te denken aan het eenvoudig beheren van een PC, veiligheid en virtualisatie.

Met het introduceren van een nieuw platform zou Intel zich nog eens extra profileren als bedrijf dat niet alleen processors verkoopt, maar ook complete pakketten levert. Intel wil daardoor meer grip krijgen op de verschillende componenten en een stukje meer verantwoordelijkheid nemen voor wat de klant in huis haalt.

Intel werkt momenteel aan een PC platform met de codenaam Averill. In deze computers wordt de dual-core Conroe processor gecombineerd met een Broadwater chipset en een één gigabit per seconde Ethernet aansluiting.
Deze systemen zijn tevens voorzien van Intels Active Management Technology, waarbij bepaalde zaken op de computer op afstand ingesteld kunnen worden. Daarnaast zal er ook virtualisatietechniek in de PC’s zitten, waardoor het voor de apparaten eenvoudiger wordt om meerdere besturingssystemen op verschillende partities te draaien.