1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Onderzoek door The Boston Consulting Group in samenwerking met Business Week: top drie innovators Apple, Google en 3M. ING scoort het best in de sector Financial Services.

Een recente enquête door The Boston Consulting Group onder meer dan 1000 senior executives wereldwijd naar innovatiekracht van bedrijven levert Apple de titel meest innovatieve bedrijf op. Volgens de deelnemers aan de enquête waren de volgende vijf bedrijven het meest innovatief (in deze volgorde): Apple Computer, Google, 3M, Toyota en Microsoft. Verder staan de volgende bedrijven in de top 10 (in deze volgorde): GE, Procter & Gamble, Nokia, Starbucks en IBM. Google maakte voor de tweede keer de grootste sprong voorwaarts in de top tien. Van plaats 15 in 2004 naar 8 in 2005 naar 2 in 2006. Sony, vorig jaar goed voor een 5e plaats, is uit de top 10 verdwenen (13e). Kijkend naar de diverse industrieën is er een opvallende eerste plaats voor ING in de sector Financial Services

De meerderheid van de ondervraagde senior executives – 72% – was het er dit jaar over eens dat innovatie in de top drie prioriteiten staat. Meer dan de helft was echter ontevreden met het zichtbare financieel rendement van de investeringen in innovatie. Belangrijkste obstakels zijn lange ontwikkeltrajecten en gebrek aan interne coördinatie. 32% van de innovatiebudgetten ging volgens de ondervraagden naar verbeteren van bestaande producten en diensten, 29% naar nieuwe producten en diensten voor nieuwe doelgroepen.