1 min

Tags in dit artikel

, ,

De algemene pc-markt, welke alleen desktop en notebooks bevat, zette tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een wereldwijde groei van 13,1 procent neer ten opzichte van dezelfde periode van 2005.

De groei van de sector werd vooral veroorzaakt door de stijgende consumentenvraag en de daarbij opkomende markten die deze vraag moeten vervullen. Acer streefde haar concurrenten ruimschoots voorbij door een stijging van maar liefst driemaal de marktgroei, oftewel 45,5 procent, neer te zetten ten opzichte van de eerste periode van 2005.

Zo verklaard Bestuursvoorzitter van Acer Inc, Gianfranco Lanci: "We zijn zeer verheugd met de resultaten van het eerste kwartaal. Onze strategie om de behoeften van de markt voor te zijn en invulling te geven met krachtige producten en services die het gebruik van de PC vereenvoudigen door ze meer intuïtief te maken, werd ruimschoots gehonoreerd gezien deze uitstekende resultaten. Empowering technologie, nieuwe projecten voor home entertainment en geïntegreerde draadloze connectiviteit zijn geen ver verwijderde doelstellingen meer maar nu al realiteit, die zich nog voortdurend verder blijft ontwikkelen. Onze research- en ontwikkelingscentra genereren een constante stroom van innoverende oplossingen die erop gericht zijn om technologie dichter bij de gebruiker te brengen."