1 min

Tags in dit artikel

,

180solutions en Hotbar hebben gisteren laten weten dat beide bedrijven zijn samengegaan in één nieuw bedrijf genaamd Zango. Beide bedrijven zijn grote spelers in de markt voor software voor online advertenties, ook wel adware genoemd.

De naam Zango is afkomstig van 180solutions, dat de naam al gebruikte voor haar Search Assistant, waarmee pop-up advertenties verschijnen wanneer mensen zoeken op het internet. Hotbar heeft toolbars voor Internet Explorer en Outlook (express), waar ook advertenties in worden weergegeven.

Om mensen over te halen de applicaties te gebruiken, bieden zowel Hotbar als 180solutions toegang tot spelletjes, video’s en andere tools. Veel antispyware software classificeren de applicaties echter als risicovol. Beide bedrijven hebben dan ook al flink wat rechtszaken achter de rug met antispywaremakers, maar de bedrijven zijn ook zelf aan aangeklaagd door anti-spyware groeperingen.

Ondanks al deze tegenstand behalen beide bedrijven al zestien achtereenvolgende kwartalen goede cijfers en de bedrijven zeggen gezamenlijk miljoen gebruikers te hebben. 82 werknemers van Hotbar stappen over naar Zango, 40 werknemers stappen in een nieuw project van de oprichters van Hotbar en nog eens 20 mensen kunnen op zoek naar een andere baan.