1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Oracle, ontwikkelaar van database software, heeft gisteren de resultaten over het vierde kwartaal van haar boekjaar bekendgemaakt. De cijfers zijn beter dan vooraf verwacht werd door analisten.

Analisten hadden terughoudende verwachtingen, mede vanwege het feit dat Oracle de laatste jaren meer dan 19 miljard dollar heeft uitgegeven aan acquisities. De investeringen hebben echter goed uitgepakt, want Oracle kan op alle vlakken een groei presenteren.

De omzet uit het verkopen van licentie voor database technologieën groeide afgelopen kwartaal met achttien procent, voor de licenties voor applicaties noteerde het bedrijf een groei van 56 procent. In dat laatste percentage zijn overigens niet de kosten voor de acquisities van Siebel Systems en Retek Inc. meegenomen.

De totale omzet steeg met 22 procent tot 4,94 milhard dollar, terwijl het bedrijf vooraf een groei van tien tot veertien procent verwacht had. Per aandeel betekende dat een winst van 29 cent, ten opzichte van de verwachte 26 tot 28 cent per aandeel.
Ook analisten hadden de omzet te laag ingeschat, namelijk op 4,55 miljard dollar en beleggers waren dan ook zeer tevreden met de cijfers, zo bleek ook uit het feit dat het aandeel Oracle gisterenavond flink meer waard was geworden.