2min

Tags in dit artikel

, ,

In samenwerking met ISP’s BIT en XS4ALL, organiseert de stichting Megabit dit jaar voor de vierde keer Megabit. Het evenement vindt plaats van 31 juli tot en met 6 augustus 2006 aan de Copernicuslaan in Ede.

Tijdens het openluchtevenement, dat gericht is op mensen die werkzaam zijn in de internetbranche, worden actieve workshops en lezingen gegeven over nieuwe technologieën, security en politieke vraagstukken rond internet. Bijzonder aan dit evenement is dat de bezoekers elkaar doorgaans alleen online ontmoeten en op Megabit juist offline. Megabit biedt ook voor niet IT-ers genoeg interessants. Een van de thema’s dit jaar is de beveiliging van persoonsgegevens. Een spreker van XS4ALL geeft aan waar de grens tussen beveiliging bij een ISP en privacy van klanten ligt. Tijdens de workshop glaslassen leert een technicus van AdVo de deelnemers glasvezels te verbinden door middel van fusielassen. Daarnaast worden er allerlei sociale activiteiten georganiseerd zoals een groot feest met de band BackAlive, barbecues op maandag en zaterdag, een flippercompetitie en iedere avond een film.

Voor het evenement wordt een tijdelijk netwerk opgezet, inclusief aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange (Ams-iX). Internetprovider BIT verzorgt een gigabit-verbinding tussen het evenemententerrein en Amsterdam. Megabit wordt hiermee ISP voor een week. De Megabitsite heeft ook een speciaal Wiki-gedeelte, waarbinnen de webpagina’s door de bezoekers zelf kunnen worden bijgewerkt.

Inschrijven kan via http://www.megabit.nl/signup/
Megabit kost 60,00 euro voor de hele week. Zonder voorinschrijving zijn de kosten 75,00 euro voor de hele week en 45,00 euro voor het weekend.