Microsoft is druk bezig met het uitbreiden van haar recentelijk geintroduceerde ‘Live’ service, momenteel heeft het bedrijf een CRM systeem in ontwikkeling dat volgend jaar aan de ‘Live’ service wordt toegevoegd.

Het nieuwe Customer Relationship Management (CRM) systeem van Microsoft gaat Microsoft Dynamics CRM Live en zal een on-demand variant worden op de bestaande CRM software van de softwaregigant.
De aankondiging van het nieuwe CRM systeem, door Steve Ballmer op een conferentie, was niet verrassend, veel kenners hadden al gerekend op een nieuwe variant.

Dynamics CRM Live is gebaseerd op de code als die van Microsofts huidige CRM software en is de derde grote applicatie van de Live service, na Windows Live en Office Live. Microsoft zal het CRM systeem op haar eigen servers gaan hosten.
Alhoewel Microsoft zelf dus geen onbekende is op het gebied van CRM software, gaat de nieuwe Live dienst wel concurreren met gevestigde namen als marktleider Salesforce.com en Oracle en SAP, die beiden recentelijk hun CRM software vernieuwden.

Dat is volgens Microsoft echter niet de reden voor de introductie van haar Live CRM. Het bedrijf ziet naar eigen zeggen kansen in de markt en wil haar klanten met Live CRM een mogelijkheid bieden om eenvoudig kennis te maken met CRM systemen. De prijs van de nieuwe service is nog niet bekend, maar Microsoft liet weten een prijs te hanteren die kan concurreren met de prijzen van haar concurrenten.