1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD is in juni met de eerste leveringen gestart van AMD64 processors vervaardigd bij Chartered Semiconductor Manufacturing in Singapore. De 300 millimeter productie in Fab 7 is door AMD en Chartered in een recordtijd gerealiseerd.

Eerder werden bij Chartered processors vervaardigd, op basis van de 90 nanometer procestechnologie. De toename van het productievolume in deze fabriek en de recent aangekondigde nieuwe fabriek in Dresden tonen aan dat AMD in staat is om de productie af te stemmen op een stijgende marktvraag.

AMD en Chartered kondigden al eind 2004 een samenwerkingsakkoord aan waarin massaproductie van AMD64 processors tijdens de tweede helft van 2006 als doel werd gesteld. AMD zet zijn inspanningen voort om de activiteiten bij Chartered verder te optimaliseren en over te gaan naar 65nm procestechnologie tegen midden 2007.

“Het tijdig behalen van voldoende rendement en een voorsprong in de 90nm-productie ter ondersteuning van AMD’s groeiende marktpotentieel waren onze gezamenlijke doelstellingen bij de start van onze samenwerkingsovereenkomst in 2004”, aldus de Senior vice-president Fab Operartions bij Chartered.