1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD laat weten dat er brede softwareondersteuning bestaat voor haar nieuwe generatie AMD Opteron-processorfamilie. De nieuwe Opteron-processor bieden onafhankelijke software vendors en open source software communities hardware support voor de ontwikkeling van nieuwe zakelijke bedrijfsapplicaties.

"Sinds de introductie van de AMD64-instructieset en Direct Connect Architecture in 2003 heeft AMD nauw samengewerkt met zijn softwarepartners en de open source software community. Op deze manier verzekeren we ons ervan dat het potentieel van multi-threaded en 64-bit applicaties volledig wordt benut. In de toekomst kunnen we een beroep doen op steeds meer softwarepartners", zo zegt AMD. De nieuwe AMD Opteron-processor biedt ontwikkelaars van virtualisatiesoftware een verbeterde en eenvoudigere infrastructuur zodat zij mainframeachtige virtualisatie op de x86-markt kunnen brengen.

"Het virtualisatieplatform van VMware in combinatie met de AMD Opteron-systemen wordt momenteel al gebruikt in geavanceerde datacenters. Het resultaat is energiebesparing en consolidatie", aldus de vice president Products and Alliances bij VMware. "De nieuwe AMD Opteron-processor bevat ook hardwareondersteuning die de voordelen van VMware’s Infrastructure 3 extra benadrukken."

Leveranciers van besturingssystemen, waaronder ook open source-leveranciers brengen nu reeds besturingssystemen op de markt die gebruikmaken van de voordelen van multi-core processors.