De Duitse chipfabrikant Infineon heeft een flinke order binnengehaald, het bedrijf mag namelijk veiligheidschips gaan produceren voor de nieuwe Amerikaanse paspoorten.

De Verenigde Staten willen, net als veel andere landen, over niet al te lange tijd nieuwe paspoorten introduceren die voorzien zijn van een chip waarop identiteitsgegevens van de opgeslagen zijn. Daarbij valt te denken aan de naam, geboortedatum en foto van de paspoorthouder en de uitgiftedatum van het paspoort. Naar schatting hebben ongeveer 67 miljoen Amerikanen een paspoort en de Amerikaanse overheid hoopt het eerste jaar vijftien miljoen paspoorten te kunnen vervangen voor een nieuw exemplaar.

Infineon liet weten dat zij de eerste leverancier is die de chips voor de Amerikanen gaat leveren, maar dat het bedrijf niet alle paspoorten van een chip zal voorzien. Het is niet duidelijk of de Amerikaanse overheid momenteel nog met andere partijen om tafel zit voor de levering van de chips voor de andere paspoorten. De keuze voor Infineon is overigens niet verrassend, het bedrijf leverde eerder al paspoortchips aan Duitsland, Hong Kong, Noorwegen en Zweden.