2min

Tags in dit artikel

, ,

KPN breidt haar aanbod van online-diensten voor het MKB opnieuw uit. Vanaf nu hebben ondernemers met de nieuwe dienst Mijn PC Online via internet overal toegang tot hun pc op de zaak.

Ze kunnen zo veilig en snel bij hun e-mail, documenten en presentaties. Mijn PC Online maakt deel uit van de serie Applicaties Online van KPN.

Mijn PC Online biedt ondernemers veel vrijheid en flexibiliteit: ze kunnen werken waar en wanneer ze maar willen. Gebruikers van Mijn PC Online kunnen met een inlognaam en wachtwoord overal online inloggen op hun pc op de zaak, via bijvoorbeeld een PDA, privé-pc of laptop. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. Ondernemers hoeven niet zelf te investeren in een netwerk, software of beveiliging. Dat levert een aardige kostenbesparing op.

De toegang tot de gegevens is snel en veilig geregeld. Bestanden kunnen eenvoudig worden geraadpleegd ongeacht de locatie. Zo heeft een makelaar op locatie direct toegang tot informatie over huizen die op zijn pc op de zaak staat. En een consultant kan thuis een belangrijke presentatie afmaken waaraan hij op zijn werk begonnen is. Dat maakt een snellere en professionelere dienstverlening aan klanten mogelijk. Mijn PC Online is ook veilig, omdat er voldaan wordt aan de hoogste eisen door onder andere het gebruik van geavanceerde wachtwoordbeveiliging en gegevensbescherming, maar ook door gegarandeerde afsluiting van de verbinding na afloop van een sessie. Hierdoor krijgen ongewenste bezoekers geen kans.

Mijn PC Online is de nieuwste toevoeging aan Applicaties Online. De software is ontwikkeld door Citrix Online, een onderdeel van Citrix Systems (Nasdaq: CTXS), wereldleider op het gebied van access infrastructure oplossingen. Eerder dit jaar werden Exact Online, Back-up Online, Exchange Online en CRM Online geïntroduceerd. Deze online-applicaties worden centraal bewaard en beheerd. Gebruikers hebben automatisch de nieuwste software tot hun beschikking, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over installatie en updates. "Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van veel ondernemers aan totaaloplossingen. Ze willen bij één leverancier alles in één keer regelen", aldus Henjo Groenewegen, directeur Zakelijke Markt bij KPN. "Meer online-applicaties zullen volgen. Daarvoor is KPN in gesprek met verschillende, kleine en grote softwareleveranciers." Actuele informatie over de online-diensten is te vinden op kpn.com, trefwoord ‘Applicaties Online’.

Overigens is KPN niet het eerste bedrijf dat met online diensten voor ondernemers komt. Microsoft is druk bezig om haar online ‘live’ dienst te voorzien van allerhande office applicaties en ook zoekgigant Google introduceerde recentelijk een reeks online applicaties onder de naam ‘Google Apps for Your Domain’