1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese Commissie wil een antitrustaanklacht indienen tegen Intel, de commissie verdenkt het bedrijf ervan misbruik te maken van haar monopoliepositie.

Intel zelf ontkent alles. Het bedrijf geeft wel aan gebruik te maken van Marketing-acties. AMD zegt echter dat deze acties in werkelijkheid omkoopacties zijn.
Momenteel is de EC nog bezig met het opstellen van het definitieve document, een conceptversie circuleert al enkele weken binnen de commissie. Volgens een aantal media is het document echter bijna gereed, waarna Eurocommissaris Neelie Kroes alleen nog een handtekening hoeft te zetten.

AMD vindt het echter te lang duren en heeft daarom besloten om zelf een rechtzaak te starten tegen haar concurrent. Intel laat echter in een reactie weten dat AMD uit jaloersheid handelt en de zaak start omdat het zichzelf niet kan redden. AMD lijkt de laatste tijd echter het tegendeel te bewijzen nu een aantal trouwe Intel partners ook in zee zijn gegaan met AMD en Intel hierdoor wat marktaandeel in moest leveren.

Het is niet de eerste keer dat Intel aangeklaagd wordt voor misbruik van haar monopoliepositie. In 1998 klaagden de Verenigde Staten Intel hier ook al voor aan. Destijds wist Intel onder de zaak uit te komen door een schikking te treffen met de aanklager.