1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun heeft gisteren haar 6 miljoenste licentie uitgegeven, de licenties die zijn uitgegeven zijn voor het open besturingssysteem. Er zijn meer licenties uitgegeven door Sun als door RedHat in dezelfde periode.

"Het Solaris 10 OS wordt steeds meer gezien als de strategische keuze voor bedrijven en applicatie-ontwikkelaars”, zegt Tom Goguen, vice president Solaris Marketing bij Sun Microsystems. “De aanhoudende groei in Solaris 10 OS stimuleert ook de groei van andere bedrijfsonderdelen zoals de Sun Cluster business continuity software en N1 beheertools."

Doordat Solaris zo populair is worden er ook meer applicaties voor beschikbaar gesteld. Zo zijn er nu al ongeveer 2.900 applicaties beschikbaar voor 32bit systemen. Voor 64bit systemen ongeveer 1.800. Een reden waarom Solaris zo populair is, is dat het compleet opensource is, en er ook van de makers zelf uitgebreide ondersteuning voor is. Tot nu toe zijn er ruim 14.500 leden voor de Sun Solaris gebruikersgroepen. Een licentie aanvragen is ook gratis te doen. Dat kan gewoon via OpenSolaris.org de gebruikerondersteuning groep van Solaris.