1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De aandelen in Google zullen over niet al te lange tijd een vrije val gaan maken, zo voorspelt de financiële krant Barron’s in haar zondageditie. Vorige week bereikte het aandeel Google een recordwaarde van 500 dollar, maar dat is volgens Barron’s een overgewaardeerde prijs.

Analisten hebben becijferd dat de winstgroei van Google in 2007 zal uitkomen op 33 procent, het bedrijf is dit jaar op weg naar een winstgroei van 81 procent. De reden dat Google overgewaardeerd is, komt volgens Barron’s omdat het aandeel 37 keer hoger verhandeld wordt dan de verwachte winst van volgend jaar. Verder zegt de krant dat Google op het moment op de vijftiende plaats van alle in Amerika verhandelde aandelen staat wat betreft marktkapitalisatie, oftewel het aantal uitstaande aandelen maal de koers.

De krant meldt ook dat de koers/winstverhouding van Google twee tot drie keer hoger is dan van andere bedrijven met dezelfde grootte. Ook willen adverteerders steeds minder uitgeven aan Google Adwords, waarbij bedrijven hun site kunnen koppelen aan bepaalde zoekwoorden. Een afname in de omzetgroei zal vervelend zijn voor Google, omdat het bedrijf volgens Barron’s steeds meer uitgaven heeft op het gebied van onderzoek, verkoop, marketing en administratieve werkzaamheden.