2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sophos biedt bedrijven de mogelijkheid om populaire computer games, bijvoorbeeld The Sims 2 of Fifa 07 te controleren en te blokkeren, vanaf januari volgend jaar. Voor systeembeheerders is dit een interessante tool om te voorkomen dat werknemers computer games installeren op het bedrijfsnetwerk of op een laptop van het bedrijf. Daarnaast kunnen bedrijven op die manier vermijden dat er kostbare tijd verloren gaat en/of dat dit gedrag invloed zal hebben op de bedrijfsproductiviteit.

Uit een recent online onderzoek van Sophos bij systeembeheerders werd gevraagd naar de veiligheid en efficiëntie op het gebied van computer games. Hieruit blijkt dat 90,4 procent van de respondenten een mogelijkheid wenst tot het blokkeren van games, waarvan 62 procent zegt dit noodzakelijk te vinden.

Als aanvulling op het aanbieden van de mogelijkheid tot het blokkeren van populaire games van vijftien grote game publishers, waaronder Eidos Interactive, SEGA en Electronic Arts, zal Sophos Application Control op termijn tevens uitgebreid worden met een tool om de toegang van werknemers tot games van andere ontwikkelaars te controleren.

"Computer games zijn zeker zeer populair met de aankomende feestdagen. Ook al zijn niet alle spellen zomaar te installeren, toch merken we vaak dat werknemers tijdens pauzes of tijdens een minder drukke periode een spel downloaden via het internet of installeren via een CD-ROM", verklaart de directeur van Sophos Benelux. "De installatie van dergelijke PC spelletjes is natuurlijk niet risicoloos. Net als systeembeheerders willen we eventuele internetbedreigingen vermijden dankzij een verhoogde controle op het bedrijfsnetwerk."