1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Processorfabrikant AMD heeft laten weten dat het niet zal kunnen voldoen aan de verwachte resultaten over het vierde kwartaal van 2006. Belangrijkste reden zou volgens AMD de dalende prijzen van processors zijn.

AMD liet gisteren in een verklaring weten dat er nog wel winst gedraaid is in het vierde kwartaal, maar dat deze winst substantieel lager is dan verwacht. De omzet is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2005 met drie procent toegenomen tot 1,33 miljard dollar. Dat is minder dan het bedrijf zelf verwacht had, maar ook minder dan de analisten hadden verwacht. Volgens Thomson Financial hadden analisten gerekend op een winst van 22 cent per aandeel, wat een omzet van 1,85 miljard zou betekenen. De omzet van ATI is overigens niet meegenomen in deze cijfers.

AMD legt de schuld van de lager uitgevallen omzet bij het kleiner worden van de marges op processors. Deze lagere marges volgen uiteraard uit het feit dat de processorprijzen eind vorig jaar daalden. AMD maakt op 23 januari de volledige cijfers over het vierde kwartaal van 2006 bekend.