1 min

Tags in dit artikel

,

Europa’s grootste beurs op het gebied van IT en telecommunicatie CeBIT, welke jaarlijks plaatsvindt in het Duitse Hannover, wordt dit jaar met één dag ingekort. De hoofdreden hiervan is dat er steeds minder belangstelling is van bedrijven voor het huren van een stand in een van de Messe hallen.

Afgelopen jaar huurden er in totaal 6262 verschillende bedrijven een stand op CeBIT. Er wordt verwacht dat er dit jaar ruim 250 minder stands zullen staan. Dit zijn vaak kleine en relatief onbekende bedrijfjes, maar ook grotere bedrijven zoals Motorola en Nokia laten het dit jaar afzien. Dergelijke bedrijven vinden dat er geen duidelijk concept is in CeBIT, vinden de kosten die erbij komen kijken te hoog en menen dat de beurs meer een te hoog consumentenkarakter hebben.

Ook is het steeds dalende bezoekersaantal, wat al vier jaar op rij afneemt, voor sommige bedrijven de reden om thuis te blijven. Afgelopen jaar trok CeBIT 450.000 bezoekers, wat er 27.000 minder zijn als in 2005. CeBIT begint dit jaar op 15 maart en zal duren tot en met 20 maart.