Stay tuned, abonneer!

Het Duitse MAGIX AG, bekend van foto-, muziek- en videobewerkingssoftware, heeft vandaag laten weten dat het het Britse Xara Group Ltd. voor 100 procent heeft overgenomen. De met de overname gemoeide bedragen zijn niet bekendgemaakt.

Xara is een bedrijf dat foto- en grafische software en online diensten voor de creatieve vormgeving van websites ontwikkelt. Producten die het bedrijf levert zijn onder andere Xara Xtreme, Xara 3D, Xara Webstyle en Xara Online. De overname van Xara past in de strategie van MAGIX, het bedrijf wil graag meer gebruikers bedienen en het software-aanbod verbreden. Het bedrijf behaalde vorig jaar een winst van 100.000 euro bij een omzet van 1,5 miljoen euro. In totaal bedient het bedrijf 1,2 miljoen klanten.

Voor wat betreft de producten van MAGIX zal het fotosegment van het Duitse bedrijf door de overname van Xara uitgebreid worden met vectorgrafieken, illustraties en webdesign. Qua bedrijfsvoering verandert er niet heel veel, de werknemers van Xara behouden hun baan en de dagelijkse leiding bij het Britse bedrijf blijft samen met MAGIX CEO Jürgen Jaron in handen van huidig directeur Charles Moir. Wel zal de consumentensoftware van Xara voortaan als MAGIX door het leven gaan, de professionele software blijft onder de naam Xara verschijnen.